KAKO RAZLIKOVATI ORIGINALNI PARFEM OD KOPIJE

DA BI STE PODRŽALI RAD I RAST KANALA PRETPLATITE SE NA KANAL! https://youtube.com/@prirodalijecisve

Obratite pažnju na ovih 10 stvari, jer falsifikati sadrže štetne sastojke Kako da prepoznate da li je vaš parfem originalan, ali i kako da razlikujete kopije Danas u moru kineskih radnji preplavljeni smo lažnim parfemima, odnosno njihovim kopijama. Kopija ima raznih, onih koje su sjajno odrađene, te je često teško otkriti da li je riječ o originalnom ili lažnom parfemu. Za proizvodnju kopija mnogo se koriste štetni sastojci, nekvalitetni alkohol, lako isparljive hemikalije, voda lošeg kvaliteta, aluminijum, arsen, antifriz… Kao posljedice korišćenja mogu se pojaviti razni kožni problemi, poput akni, osipa, očnih infekcija, alergija… Ipak, postoje određeni znaci po kojima se može prepoznati falsifikat, čak i ako je kopija vješto odrađena.

1. Izvor Prije svega bitno je da obratite pažnju gdje kupujete parfem

2. Cijena Nerealna cijena uvijek izaziva sumnju. Ne postoje šanse da orignalni parfem kupite za 10-20KM sve i da je riječ o nekom nevjerovatnom sniženju. Nerealno niska cijena za skupe parfema je jasan indikator da je riječ o falsifikatu.

3. Serijski broj Serijski broj partije parfema treba da stoji na dnu boce. Kod pravog parfema, on se poklapa sa brojem na dnu kartonske kutije. On može biti utisnut ili odštampan na njoj.

4. Celofan Skoro svi dizajnerski parfemi imaju celofan oko pakovanja. Celofansko pakovanje na falsifikovanom parfemu ne izgleda savršeno pripijeno.

5. Pakovanje Proizvođači parfema nikada ne štede na pakovanju i svi parfemi unutar kutije imaju specijalnu konstrukciju, te se parfem u tаkvom pakovanju ne pomjera. Pakovanje originalnog parfema mora biti urađeno od kvalitetnog kartona i dobro držati bocu. Obratite pažnju i na boju kartona, koji treba da bude bijele boje, a ne sivkast. Ovo je test na kome pada većina kineskih kopija. Na kutiji ispod imena proizvođača i imena parfema, treba da stoje informacije koja je parfemska koncentracija u pitanju: Fraiche, EDC, EDT, EDP ili Extrait. Takođe, najčešće stoji i količina parfema.

6. Bočica Kada je riječ o boci, obratite pažnju na natpise – da li je naziv parfema pravilan! Pored toga treba dobro pogledati i da li je boca pravilna i jednakih dimenzija kao originalna boca, takođe da li su ivice pravilne i da li čep lijepo naliježe. Na dnu boce moraju stajati osnovne informacije, količina parfema kao i batch code. Parfeme pune jake precizne mašine i praktično su nemoguća odstupanja i nakrivo nalijepljene naljepnice.

7. Čep Danas većina proizvođača stavlja magnetne čepove. Obratite pažnju da li je dimenzija čepa ista kao na originalu i ukoliko ima ukrasa na čepu, da li su oni izvedeni kako treba i kvalitetni? Na lažnim parfemima su obično urađeni bez truda.

8. Sprejer Imajte na umu da mašina puni bočicu parfemom i mašina postavlja sprejer na bočicu. Iz tog razloga i načina na koji funkcioniše sprejer, cjevčica sprejera je prazna kod novog parfema. Najčešće je potrebno pritisnuti sprejer dva puta, kako bi se cjevčica napunila.

9. Miris Kopije parfema najčešće su loše trajnosti, maksimum sat do dva trajanja. Kompozicija je često banalna, i vrlo brzo je moguće razaznati da li je u pitanju original ili kopija. Ipak, arapske kopije koriste jače komponente, pa tu parfemi mogu potrajati i dosta duže. Međutim, mirisna kompozicija tih arapskih kopija je najčešće slatka, preslatka, sa tonom vanile i šećera i nikako se ne razvija.

10. Boja Poznati brendovi često proizvode parfeme blijedih nijansi, uglavnom bez veće količine vještačkih boja. Jarka, hemijska boja tečnosti govori najčešće da je riječ o kopiji.

#parfem #perfume #miris #aroma #aromaterapija #toaletnavoda #eaudetoilette #parfum #eaudecologne #eaudeperfume #eaudeparfum #frangnance #EDC #EDT #EDP #madeinfrance #francuskipaefemi #arapskiparfemi #musk #moshus #vanilija #puderastiparfemi #cvijetniparfemi #voćniparfemi #citrusniparfemi #angelthierymugler #thierrymugler #perfumedesigner #parfimerijaplaza #parfimerijainoma #parfumedior #parfumezara #parfumeysl #parfumemen #parfumegucci #plaza #inoma #christiandiorjadore #christiandior #vanilla #chanel5 #cocomademoiselle #perfumeforher #jeanpaulgaultier #narcisorodriguez #gucci #prada #auramugler #pacorabanne #hugoboss #perfumebottles #calvinklein #nicheparfume #arianagrande #chloe #bvlgari #emporioarmani #ženskiparfemi #muškiparfemi #kopijeparfema #kakorazlikovatikopijeparfema #tesoridoriente #martimex #kolonjskavoda #eyubsabrituncer #dioraddict #moschino

YOUTUBE: zDRAVE TRAVE 🌿🌸 Da biste znali kada je izašao novi video kliknite na zvonce 🔔 desno i subscribirajte se ( PRETPLATITE SE ) na kanal !!! 🌸 🌿 YOUTUBE: https://www.youtube.com/@zdravetrave NAPOMENA: Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovom kanalu nije zamjena za informisani medicinski savjet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje prije nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom! „Više vrijedi lijek koji održava zdravlje, nego onaj koji istjeruje bolest.“ 🌸 Zavirite u mirisne pupoljke Vašeg zdravlja 🌸 HVALA ŠTO ME PRATITE !

Related Posts