Legenda o jorgovanu 💐🌿💐

Ljudi kažu, kada su razapeli Hrista, Presveta Bogorodica je skrušena bolom i obnevidjela od plača hodala bez cilja , ne znajući kuda ide.Hodajući pod teretom bola, sjela je da se odmori ispod jednog drveta prepunog lišća, ali bez cvjeta, kažu nikada nije ni cvjetavalo. Onako umorna je zaspala. Tada je sa drveta, polako počelo da pada lišće i nježno pokrivalo Presvetu Bogorodicu, da je ugrije.
Kada se probudila bilo joj je toplo , vidjela je lišće po sebi..i onda je blagoslovila ovo drvo…
,, Budi blagoslovljeno i mirišljavo zauvjek.”
U trenutku se drvo ispunilo zelenim listovima i prvi put je procvjetalo mirisnim cvjetovima.I tako sve do dana današnjeg .

Tu negdje, oko Vaskrsa cvjeta jorgovan 

YOUTUBE: zDRAVE TRAVE 🌿🌸 Da biste znali kada je izašao novi video kliknite na zvonce 🔔 desno i subscribirajte se ( PRETPLATITE SE ) na kanal !!! 🌸 🌿 YOUTUBE: https://www.youtube.com/@zdravetrave NAPOMENA: Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovom kanalu nije zamjena za informisani medicinski savjet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje prije nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom! „Više vrijedi lijek koji održava zdravlje, nego onaj koji istjeruje bolest.“ 🌸 Zavirite u mirisne pupoljke Vašeg zdravlja 🌸 HVALA ŠTO ME PRATITE !

Related Posts