Dobro je da i ovo znamo ❤

 Pred vama je istinita priča o dobroti i velikodušnosti.
Ime mu je bilo Fleming, bio je siromašan škotski seljak. Jednog dana, dok je crnčio u polju kako bi njegova porodica mogla preživjeti, čuo je iz obližnje močvare povik u pomoć.
Odbacio je alat i otrča
o u močvaru. Tamo je, zaglibljen do pojasa u crnom blatu, prestrašeni dječak vikao i borio se, da bi se izvukao iz močvare. Seljak Fleming spasio ga je od sigurne smrti.
Sljedećeg dana u seljakovo se dvorište dovezla bogata kočija. Elegantno odjeveni plemić izašao je iz kočije i predstavio se kao otac dječaka kojeg je seljak spasio.

 • Želim Vam platiti, rekao je plemić. Spasili ste život mojem sinu!
 • Ne, ne mogu primiti novac za ono što sam učinio, rekao je škotski seljak i odbio ponudu.
  Tada se na vratima pojavio seljakov sin.
 • Je li to Vaš sin? – upitao je plemić.
 • Da! – ponosno je odgovorio seljak.
 • Dopustite mi, da mu osiguram obrazovanje, kakvo ima i moj vlastiti sin. Ako je momak imalo sličan ocu, bez sumnje će stasati u čovjeka na kojega ćemo obojica biti ponosni.
  Tako je i bilo.
  Sin seljaka Fleminga pohađao je najbolje škole i završio Bolničku medicinsku školu sv. Marije u Londonu i postao poznat u svijetu kao Sir Alexander Fleming, pronalazač penicilina. Nakon godina plemićev sin, koji je bio spašen iz močvare, razbolio se od tuberkuloze.
  I šta ga je tada spasilo? Penicilin!
  Zato činite dobro i dobru se nadajte. Dobro je činiti dobro!
YOUTUBE: zDRAVE TRAVE 🌿🌸 Da biste znali kada je izašao novi video kliknite na zvonce 🔔 desno i subscribirajte se ( PRETPLATITE SE ) na kanal !!! 🌸 🌿 YOUTUBE: https://www.youtube.com/@zdravetrave NAPOMENA: Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovom kanalu nije zamjena za informisani medicinski savjet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje prije nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom! „Više vrijedi lijek koji održava zdravlje, nego onaj koji istjeruje bolest.“ 🌸 Zavirite u mirisne pupoljke Vašeg zdravlja 🌸 HVALA ŠTO ME PRATITE !

Related Posts